Organische kunst in de tuin

“Als het er niet is dan mis je het niet, en zodra je het toevoegt is het een verrijking van alle structuren en groen in mijn tuin.” 

Dit vertelde een trotse eigenaar van een van mijn Botanica sculpturen voor in de tuin. (hier links)

Iemand anders onthulde ‘alleen nog maar foto’s te maken van patronen op blaadjes’ na het zien van mijn tuinkunst.

Voor mij een bevestiging dat de organische vormen in mijn kunst bijdraagt aan de verbinding tussen de mens en de natuur.

Cortenstaal in een natuurlijke omgeving​

Cortenstaal beelden met organische vormen zijn een echte eyecatcher, terwijl ze tegelijkertijd opgaan in de natuurlijke omgeving van de tuin. De combinatie van de kleur en de stevigheid zorgt ervoor dat ik deze staalsoort veel gebruik om mijn organische kunst te creëren. Voor mij verrijkt cortenstaal kunst de ‘natuurlijke tuin’ uitstraling.

Veel van mijn kunstwerken zijn gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal, vernoemd naar de merknaam Cor-Ten, is een metaallegering waarbij ijzer wordt verrijkt met koper, nikkel,fosfor, chroom en silicium. Door verwering krijgt het materiaal in de buitenlucht een roestbruine oxidelaag die het ijzer beschermt en ervoor zorgt dat het materiaal net zo sterk is als bijvoorbeeld roestvrijstaal. Mocht het ooit zijn dat je uitgekeken raakt op een sculptuur kan het materiaal omgesmolten en worden hergebruikt, heel duurzaam dus!

Biophilic Design & Art

Mijn kunstwerken vallen onder de principes van Biophilic Design, waarbij het uitgangspunt is om mens en natuur te verbinden voor ons welzijn en geluk door natuurlijke elementen terug te laten komen in allerlei vormen van kunst, design en architectuur. Het verbinden van mens en natuur wordt ook wel Biophilia genoemd.

Creëren is mijn grootste passie. Het geeft mij veel plezier om mijn kunstuitingen te delen met zoveel mogelijk natuurliefhebbers. Het is mij heel dierbaar om zoveel mensen blij te maken met iets wat ik zo leuk vind om te doen.

 

Tuin – kunst – natuur inspiratie opdoen?

In het kader van wat kan er wél in deze intense periode…. Mijn atelier is een broedplaats van al mijn ideeën die zich ontpoppen tot kunstwerken met sierlijke, organisch ogende, natuurlijke vormen. Hier werk ik aan diverse kunstprojecten en is een wisselende collectie te zien. Ook een aanvraag van een particulier of bedrijf voor kunst in opdracht is altijd weer een mooie uitdaging. Een uitwisseling van ideeën, gevoel en vorm. Een prachtig resultaat is een pluim op het werk en de inzet van alle betrokkenen. 

Kennismaken

Leuk! Het atelier is geopend op afspraak. Mail mij, stuur een bericht via de contactpagina of maak telefonisch een afspraak.

 

Wil jij ook een Botanica sculptuur in jouw groen domein?

Winkelwagen
Scroll naar boven