Mijn werk

De natuur oogt zacht, maar is taai en duurzaam. Zij geeft mij een onbedwingbare passie om te creëren. Een fysiek gevecht om dat wat vergaat vast te leggen in robuust materiaal. Zo ontstaan autonome kunstwerken, veelal van geroest metaal.  En daarnaast meer conceptueel werk in opdracht met uitstapjes naar productontwerp. Een geweldig interessante uitdaging om mijn tijdloze momenten in de natuur in verschillende dimensies uit te werken in sierlijke, organisch ogende, natuurlijke vormen. Aaibaar en eeuwig.

Mijn Wunderkammer

Als een ontdekkingsreiziger laat ik mij verwonderen, kijk om mij heen en word geraakt door de rijkdom van de natuur. In de schoonheid van vormen, ontdek ik details waarvan ik bang ben dat ik ze vergeet. Ik sla ze op in mijn geheugen of fysiek in mijn Wunderkammer (archief). Het zijn overblijfselen van natuurlijke processen om me heen, zoals groei, ontkieming en verval die mij herinneren aan mijn eigen vergankelijkheid. Mijn beelden zijn geen kopie van de natuur, het zijn resultaten van een zoektocht van mij naar natuurlijke oervormen. Mijn manier om mijn band met de natuur te bekrachtigen.

Biophilic Design

De mensheid is in de loop van de tijd steeds verder verwijderd geraakt van zijn leefomgeving; de natuur. Met gevolgen voor de aarde en haar en onze (mentale) gezondheid. Dit bewustzijn groeit met de wetenschap dat een duurzame relatie tussen mens en natuur bijdraagt aan onze gezondheid, ons welzijn en ons geluk. Het contact met de natuur maakt ons gelukkiger en gezonder, dat is Biophilia.

Mijn missie

Ik wil mensen verbinden met de natuur door de fysieke leefomgeving te verrijken met objecten en installaties die ons verbinden met de natuur. Ik wil de toeschouwer laten kijken met de ogen een ontdekkingsreiziger met verwondering en respect voor de natuurlijke wereld om zich heen.

Als je naar mijn werken kijkt, treedt het Biophilia effect in werking. Mensen gaan in hun onderbewuste graven naar herinneringen in de natuur waarin de patronen voorkomen. Terug naar die geluksmomentjes bijvoorbeeld in het bos of op het strand en dat zorgt  voor ontspanning.

Winkelwagen
Scroll naar boven