Garden Of Abundance

Verbind actief mens en natuur

Garden of Abundance verbind mensen met de natuur. Door interactie en het prikkelen van de zintuigen wordt actief verbinding gemaakt met het lichaam en de plek waar je je bevind. Het verbinden met en verblijven in de natuur is goed voor het welzijn en geluksgevoel van mensen.

Zintuigen prikkelen

Om die beleving zo optimaal mogelijk te maken vinden wij het nodig dat de installaties verschillende zintuigen prikkelen (of meerdere tegelijk). Je wordt ondergedompeld in de beleving omdat je er middenin zit. Je bent geen toeschouwer, je doet mee!

Garden of abundance installaties

Ademheling ~ kom tot rust vanuit je ademhaling

Luistervink ~ ga op zoek met je oren

Zoek jouw schat ~ deel jouw stukje natuur

Onderzoekend ontwerpen

Garden of Abundance startte begin 2019 als onderzoek naar hoe kunstinstallaties en landart bijdragen aan een omgeving waarin mensen bewust natuur beleven. In de huidige tijd is stress en burn-out aan de orde van de dag. Het verbinden van mensen met de natuur biedt een helende werking op het fysieke en mentale gestel: het zogenaamde Biophilia-effect.

Educatie, zorg en locaties

Garden of Abundance zet zich in voor het verspreiden van kennis over het Biophilia effect. Installaties zijn toepasbaar in stadsparken, bij natuurparken, scholen, bedrijventerreinen en zorginstellingen.

Wil je meehelpen, meedenken, weet jij een inspirerende locatie voor ons om aan de slag te gaan? We horen graag van je.

Garden of Abundance is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit de Impulsgelden van Provincie Noord-Brabant en door advies van Kunstloc Brabant.

In de galerie

Winkelwagen
Scroll naar boven