De Golf

Natuurnetwerk

Over het Beatrixkanaal vormt De Golf een brug waar alleen dieren het water over kunnen. Als invulling van de nieuwe wegenstructuur in het noord-westen van Eindhoven is ook deze faunabrug geplaatst. Gemeente Eindhoven vroeg mij een landmark te maken kleur en gebiedseigen hout.

Dit faunaduct is meer dan een brug en een verbinding tussen oevers. Het vertegenwoordigd een representatief symbool.

Opdrachtgever Gemeente Eindhoven
Realisatie 2019 & herplaatsing 2024
Afmetingen 63 meter
Materiaal Gebieds-eigen-hout
Locatie Beatrixkanaal Eindhoven, bereikbaar vanaf de Oirschotsedijk Eindhoven

Dit project kwam tot stand in samenwerking met FibreCore Europe. Zij produceren oersterke lichtgewicht composiet bruggen, sluisdeuren en brugdekken voor de infra.

Gebieds-eigen-hout

Het ontwerp zal bijdragen aan het imago van, en specifiek zijn in uitstraling in dit gebied. Het ontwerp voegt een structuur toe die bestaande kwaliteiten verstevigd en andere structuren toevoegt om bestaande natuur te versterken en een sterker en beter functionerend natuurnetwerk te realiseren.

Door gebruik te maken van gebiedseigen hout geven we een 2e leven aan bomen die moesten wijken in de gebiedstransformatie.

Landmark

Frambozenrood is een actieve kleur aan de rand van het kleurenspectrum. De kleur van levenslust en veerkracht, speels en vol passie. Een symbolische verwijzing naar de vernieuwing van, en activiteiten in het gebied.

De golvende lijn een verwijzing naar het water onder het faunaduct. De overspanning zal een intrigerend spel in waterreflectie vormen en landmark voor passanten zijn.

In dit artikel uit het Eindhovens Dagblad van leest u alles over de faunapassage en vind u een videofragment van de plaatsing.

 

Oude situatie

Juuls Tour d'art

Dit werk is onderdeel van Juuls Tour D’art. Een fiets-kunst-route van 40 km door het prachtige Brabantse land langs 4 grote werken in openbare ruimte van Juul.

download route

Winkelwagen
Scroll naar boven