Facilitating Fruitfull Growth

Vertalen van een gedachtengoed.

Het gedachtengoed van de Brainport Industries Campus, een vernieuwende vestigingslocatie voor de toelever- en maakindustrie van de high tech keten van Brainport regio Eindhoven, is samengebracht in een zaadschelp van waaruit de ideeën voor deze campus zijn ontsproten.

De Brainport Industries Campus is opgezet als ecosysteem. Er is een omgeving gecreëerd waar de high tech maakindustrie alle middelen heeft om verbindingen te maken, te groeien en bloeien en zo wereldwijd aan de top te kunnen blijven.

Creativiteit is precies dat. Het vermogen om nieuwe en waardevolle dingen tot stand te brengen. Dat vermogen krijgt vorm en inhoud binnen de BIC.

Growth coins

In het campus pad is een tekening gemaakt van markeringsnoppen, zgn. Growth coins. Deze vormen samen een abstracte weergave van de hersencellen (neuronen) die nieuwe verbindingen maken. 

De Growht coins staan symbool voor alle zaden die zijn gepland met de ontwikkeling van de Brainport Industries Campus; de grondlegger van het ecosysteem (het gebouw) is er, de zaden zijn uitgestrooid en nu is het tijd dat deze ontkiemen en groeien. 

Alle zaden staan symbool voor iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de campus én iedereen die nu en in de toekomst aan het ecosysteem van de campus bouwt.

Stimuleren van de zintuigen

Iedereen die de Brainport Industries Campus binnentreedt doet dit over het campuspad bij de hoofdentree. De passant ziet en voelt een tekening of markering in de tegels als deze er overheen loopt. ‘Iedereen zit maar in zijn hoofd’, de route laat je weer aarden. Gehaaste bewegingen worden bewuste bewegingen. Het brengt automatisch een verandering in de maat en het ritme van de passen. Het reliëf zorgt ervoor dat je verbinding voelt en ervaart met jezelf, de mensen en de omgeving om je heen. Dit zorgt ervoor dat je even uit je lopende gedachtenspinsels wordt getrokken en bewust aan de slag gaat.

 

Opdrachtgever

SDK Vastgoed

Realisatie 

2019

Afmeting

Sculptuur 1x1x3m

Tekening campuspad 50m2

Materiaal

RVS en messing

Locatie

BIC 1, Eindhoven

Kroon op het werk was de feestelijke onthulling door Koning Willem Alexander. Tijdens de openingsceremonie werd zijn handtekening op de coin gegraveerd. Wij voegden samen de laatste Growth coin toe aan het reliëf in het campuspad.

Het plaatsings-moment verliep niet helemaal vlekkeloos dit maakt het wel extra bijzonder. Een grappige video impressie van royalty-programma  Blauw Bloed  vind je in deze video.

Dit werk is onderdeel van Juuls Tour D’art. Een fiets-kunst-route van 40 km door het prachtige Brabantse land langs 4 grote werken in openbare ruimte van Juul.

In de gallerie