Faunabrug over het kanaal

Categorie
Kunst, Design, Exterieur, Conceptontwikkeling
Over dit project

De nieuwe wegenstructuur in het noord-westen van Eindhoven omvat veel verschillende aanpassingen. Nieuwe wegen, aanpassingen aan bestaande wegen, maar ook bijvoorbeeld een faunabrug. Over het Wilhelminakanaal komt een brug waar alleen dieren het water over kunnen. In de brug gebruiken we hout uit bomen die moesten wijken voor de nieuwe wegen.

Dit faunaduct is meer dan een brug en een verbinding tussen oevers. Het vertegenwoordigd een representatief symbool. Het ontwerp zal bijdragen aan het imago van, en specifiek zijn in uitstraling in dit gebied. Het ontwerp voegt een structuur toe die bestaande kwaliteiten verstevigd en andere structuren toevoegt om bestaande natuur te versterken en een sterker en beter functionerend natuurnetwerk te realiseren. Door gebruik te maken met gebiedseigen hout geven we een 2e leven aan bomen die moesten wijken in de gebiedstransformatie. 

Roze-rood is een actieve kleur aan de rand van het kleurenspectrum. De kleur van levenslust en veerkracht, speels en vol passie. Een symbolische verwijzing naar de vernieuwing van, en activiteiten in het gebied. De golvende lijn een verwijzing naar het water onder het faunaduct. De overspanning zal een intrigerend spel in waterreflectie vormen en landmark voor passanten zijn.

 

Ontwerp : Juul Rameau

Materiaal : Gebieds-eigen hout

Oplevering : september 2019