Kunst openbare ruimte | Rotonde Vianen

Categorie
Exterieur, Kunst
Over dit project

Opdrachtgever : Strand Links
Opdracht : Schetsontwerp voor beeld op rotonde
Locatie : Rotonde Korte Kerkstraat – Kanaalweg – Aimé Bonnastraat te Vianen bij de ingang van de oude stad

Vianen ligt op de geografische kaart op kruisingen van water en wegen en heeft van oudsher ook deze rol vervuld. Een echte doorreis / verbindingsstad. Vianen was een vrijstad en de stad had zijn aantrekkings- kracht op lieden van allerlei achtergronden en windstreken. Dit vertelde mij dat het beeld verlangt naar een open karakter.
Mijn (kunst)werken ontstaan door fascinatie over de verscheidenheid van de natuur. Dit uit zich in organische patronen, ritmes en structuren. Bij kruisingen van water en wegen denk ik aan de nerf van een blad. Deze ‘blad-wegen’ vormen een open structuur.
Door deze open structuur omhoog te brengen ontstaat er een grootst monumentaal beeld met een organische uitstraling waar de wind vrij doorheen kan waaien. Een beeld met een gelaagdheid en verscheidenheid aan gezichten. Niet alleen omdat het beeld vanuit elk standpunt anders en interessant is maar ook omdat de uitstraling overdag verschilt met die in de nacht.

Stichting Strand Links heeft 2 jonge kunstenaars een kans gegeven een beeld te ontwerpen voor deze locatie. Juul Rameau en Marinke van Zandwijk. De jury heeft na presentaties van beide kunstenaars voor het ontwerp van Marinke van Zandwijk gekozen om verder te worden uitgewerkt en te worden gerealiseerd. Hou de site van Strand Links in de gaten voor meer informatie.
www.strandlinks.com

error: Content is protected !!