Interieurontwerp | Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen

Categorie
Interieur
Tags
biophilia, biophilic design, interieur, interieurontwerp, licht, locatie, luxe
Over dit project

Opdracht interieurontwerp

Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen vroeg mij om met andere ogen hun de praktijk te kijken. De praktijk komt net uit een overname en het is tijd voor een frisse wind. Ik ontwikkelde voor hen een interieurplan vanuit Biophilia Design. Adviezen die op korte termijn realiseerbaar zijn met een beperkt budget en een eigentijdse, moderne stempel zetten.

Biophilic Design

Biophilia beschrijft de aangeboren relatie tussen mensen en (de rest van de) natuur. Net als al het andere leven op deze planeet, maken wij deel uit van een groter geheel. Verbinding maken met natuur in de gebouwde omgeving noemen we ‘Biophilia Design’. Vele wetenschappelijke studies bewijzen dat natuur of een natuurgelijkende omgeving positieve effecten heeft op onze gezondheid en welbevinden.

Met Biophilia Design wil ik de relatie tussen natuur, de menselijke biologie en design in de gebouwde omgeving versterken. Biophilia Design doet een beroep op al onze zintuigen en pas ik toe om omgevingen te creëren die goed voelen en goed voor ons zijn!

Elementen van Biophilia design:

Difuus lichinval, natuurlijke materialen en toevoegen van meer levend groen.

Voor het schilderwerk zijn natuurlijke kleuren (groentinten staan voor rust) uitgezocht die passen bij de vloer (orange/rood staat voor energie).