Gedenkmonument in private tuin

Categorie
Exterieur, Kunst
Tags
ambacht, biophilia, biophilic design, botanisch, exclusief, flora, gevoel, groeisel, intuïtie, metaal, metaalbewerking, monument, natuur, schoonheid, ter nagedachtenis, tuin
Over dit project

Gedenkmonument

Een eerbetoon aan vader…

Vader was de patriarch van de familie en een groot liefhebber van de Camelia. Vanuit deze bloemvormen is het werk ontstaan.

Een zeer oude rode beuk (de patriarch) waakt over 4 bloemvormen (moeder met 3 zonen) van cortenstaal met in het midden een kern van natuursteen Bianco del mare. Op de stenen kern zijn de initialen van de vader gebeiteld en er zit een holte in waarin as is geplaatst.

Ontwerpen als eerbetoon aan een overleden dierbare is ontzettend eervol.
Dankbaar voor het vertrouwen dat deze klus bij mij in goede handen is.

Ontwerp : Juul Rameau
Afmeting model : ± diameter 2m hoogte 1.6m
Materiaal : Cortenstaal

Testimonial

“Ik ben in contact gekomen met Juul tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Ik was niet eens op zoek maar er stond een werk van haar buiten wat mij enorm aantrok en ik was op dat moment bezig met een gedenkteken/kunstwerk voor mijn overleden vader. 

Daar heel kort met haar gesproken maar er was wel al een betrokkenheid van haar kant die me aansprak. Tijdens onze gesprekken bleef die betrokkenheid, luisterde ze naar mijn verhaal, stelde de juiste vragen, keek naar mijn omgeving en kwam zo op een geweldig kunstwerk dat helemaal past in zijn omgeving en de emotie weergeeft zoals ik gehoopt had.”

In samenwerking met

Letterhakker Michiel Deylius
Plaatsing in samenwerking met Hoveniersbedrijf GM van der Heijden

 

error: Content is protected !!