Garden Of Abundance

Categorie
Conceptontwikkeling, Design, Exterieur, Kunst
Tags
gevoel, kunstproject, locatie, openbare ruimte, project
Over dit project

Kunstinstallaties en landart dragen bij aan een omgeving waarin mensen bewust natuur beleven. Om die beleving zo optimaal mogelijk te maken is het nodig dat de installaties verschillende zintuigen prikkelen (of meerdere tegelijk). Je wordt ondergedompeld in de beleving omdat je er middenin zit. Je bent geen toeschouwer, je doet mee!

Ademheling ~ kom tot rust vanuit je ademhaling
Luistervink ~ ga op zoek met je oren
Zoek jouw schat ~deel jouw stukje natuur

 

Het doel van ‘Garden of Abundance’ is om bewustwording te creëren hoe de natuur kan bijdragen aan jouw gezondheid. Het verblijven in de natuur is goed voor het welzijn en geluksgevoel van mensen. In de huidige tijd is stress en burn-out aan de orde van de dag. Het verbinden van mensen met de natuur biedt een helende werking op het fysieke en mentale gestel: het zogenaamde Biophilia-effect.

Garden of Abundance zet zich in voor het verspreiden van kennis en meerdere permanente kunstinstallaties. Het doel is om permanente kunstinstallaties te plaatsen voor de Landschapstriënnale 2020 in het Van Gogh Nationaal Park.

Wil je meehelpen, meedenken, weet jij een inspirerende locatie voor ons om aan de slag te gaan? We horen het graag van je.

Garden of Abundance is een project van Studio Juul Rameau en is mede tot stand gekomen met een bijdrage uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant en door advies van Kunstloc Brabant.