Facilitating Fruitful Growth

Categorie
Conceptontwikkeling, Design, Exterieur, Kunst
Over dit project

De Brainport Industries Campus is opgezet als ecosysteem. Er is een omgeving gecreëerd waar de high tech maakindustrie alle middelen heeft om verbindingen te maken, te groeien en bloeien en zo wereldwijd aan de top te kunnen blijven.
Creativiteit is precies dat. Het vermogen om nieuwe en waardevolle dingen tot stand te brengen. Dat vermogen krijgt vorm en inhoud binnen de BIC.

Het gedachtengoed van de Brainport Industries Campus, een vernieuwende vestigingslocatie voor de toelever- en maakindustrie van de high tech keten van Brainport regio Eindhoven, is samengebracht in een zaadschelp van waaruit de ideeën voor deze campus zijn ontsproten.

Iedereen die de Brainport Industries Campus binnentreedt doet dit over het campuspad bij de hoofdentree. De passant ziet en voelt een tekening of markering in de tegels als deze er overheen loopt. ‘Iedereen zit maar in zijn hoofd’, de route laat je weer aarden. Gehaaste bewegingen worden bewuste bewegingen. Het brengt automatisch een verandering in de maat en het ritme van de passen. Het reliëf zorgt ervoor dat je verbinding voelt en ervaart met jezelf, de mensen en de omgeving om je heen. Dit zorgt ervoor dat je even uit je lopende gedachtenspinsels wordt getrokken en bewust aan de slag gaat.

Facilitating Fruitful Growth

Growth coins (een patroon van markeringsnoppen) in het campuspad vormen een abstracte weergave van de hersencellen (neuronen) die nieuwe verbindingen maken. Tevens staan de Growht coins symbool voor alle zaden die zijn gepland met de ontwikkeling van de Brainport Industries Campus. De grondlegger van het ecosysteem is er, de zaden zijn uitgestrooid en nu is het tijd dat deze ontkiemen en groeien.

Alle zaden staan symbool voor iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de campus én iedereen die nu en in de toekomst aan het ecosysteem van de campus bouwt. Een 50-tal personen en organisaties hebben een bijdrage geleverd aan het fundament van de campus en worden in de Growth coins van het kunstwerk genoemd.

De kroon op het werk was de opening van de Campus door Koning Willem Alexander.

Opdrachtgever: SDK Vastgoed B.V.
Ontwerp: Juul Rameau
Materiaal: RVS en messing
Oplevering: 3 oktober 2019