BLOB | portable garden

Categorie
Design, Exterieur
Tags
biophilia, biophilic design, boom, botanisch, Eindhoven, exclusief, exclusiviteit, flora, groeisel, kantoor, kantoortuin, metaal, metaalbewerking, openbare ruimte, plantenbak, tuin
Over dit project

Portable Garden

Elk object is uniek. BLOB is een organisch gevormde kolom van cortenstaal in verschillende afmetingen.

Onder extreem hoge druk van water vervormt het cortenstaal. Dit zorgt voor een uniek product binnen een familie. De BLOB is zeer geschikt voor tijdelijke of permanente plaatsing in het publieke domein.

Verkrijgbaar via Studio Juul Rameau

Ontwerp : Juul Rameau

Afmeting model : 0.8 x 0.8 x 1,2 M

Materiaal : Cortenstaal

Verplaatsbaar met heftruck of pompwagen

Biophilic Design

Biophilia beschrijft de aangeboren relatie tussen mensen en (de rest van de) natuur. Net als al het andere leven op deze planeet, maken wij deel uit van een groter geheel. Verbinding maken met natuur in de gebouwde omgeving noemen we ‘Biophilia Design’. Vele wetenschappelijke studies bewijzen dat natuur of een natuurgelijkende omgeving positieve effecten heeft op onze gezondheid en welbevinden.

Met Biophilia Design wil ik de relatie tussen natuur, de menselijke biologie en design in de gebouwde omgeving versterken. Biophilia Design doet een beroep op al onze zintuigen en pas ik toe om omgevingen te creëren die goed voelen en goed voor ons zijn!

error: Content is protected !!