[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Biophilia ‘gekte van de natuur’ of ‘liefde voor het leven’

Biophilia is de instinctieve band tussen mensen en andere levende systemen; het is een menselijke verbinding met de natuur en het gevoel van plaats. Biophilic ontwerp vermindert stress, verbetert de gezondheid, verbetert de gemoedstoestand en bevordert de creativiteit.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Biophilia Festival is een platvorm voor designers en kunstenaars; interieurarchitecten, tuin- en landschapsarchitecten; bedrijven, organisaties en overheden die gefascineerd zijn door het verkennen, onderzoeken en behouden van de natuur.

Hun (kunst)werken, ontwerpen, producten, visie of beleid onderzoeken verschillende onderwerpen, waaronder levenscycli, entomologie, ecosystemen, plantkunde, organismen, mycologie, biodiversiteit en de relatie tussen mens en omgeving.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Windturbines met wieken als vinnen van walvissen, pompen gebaseerd op de vorm van schelpen, bacterievrije oppervlakken die werken als haaienhuid. Het zijn allemaal innovaties die met behulp van biomimicry zijn ontstaan.

Biomimicry (bios = leven, mimesis = imiteren) is een internationaal sterk groeiend nieuw vakgebied waarbij wordt met kennis van de technologie van de natuur (3,8 miljard jaar R&D!) en vanuit systeemdenken tot duurzame oplossingen te komen. De natuur heeft miljarden jaren ervaring met wat wel of niet werkt op aarde. Geen gek idee dus om bij het ontwerpproces ook te kijken naar de oplossingen die door de natuur al zijn bedacht. Spreker Bas Sanders is mede-oprichter van stichting BiomimicryNL, maakt deel uit van de Raad van Inspiratie van Nationaal Landschap Het Groene Woud, werkt aan duurzame innovaties en geeft regelmatig gastcolleges en lezingen over biomimicry.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1792″ img_size=”large” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”957″ img_size=”large ” qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Mensen met natuur verbinden, dat doet Studio Juul Rameau. De mens voelt zicht van nature aangetrokken tot natuur en andere levende wezens. Het is dan ook niet vreemd dat uit onderzoeken blijkt dat natuur en natuurbeleving van grote invloed zijn op ons welbevinden, herstellend vermogen en stress verlagend werkt. We komen in de natuur, onze oorspronkelijke habitat, het best tot ons recht.

Juul Rameau levert graag een bijdrage aan het welbevinden van mensen. Het is voor mij vanzelfsprekend dat ik hen verbind met de natuurlijke wereld en zo een ‘natuurlijke plek of rustpunt’ creëer. Het neveneffect is dat we met die verbinding ook de bewustwording van de natuur stimuleren en haar schoonheid vergroten. Wat leidt tot een duurzame betrokkenheid bij die natuurlijke wereld.

Studio Juul Rameau creëert unieke objecten voor de binnen én buitenruimte en maakt daarbij gebruik van de Biophilic design principes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]