Over Juul

 

De ontwerper Juul gaat uit van het ontwerp.

De kunstenaar Juul werkt in verschillende media en heeft als favoriet de grafische technieken. Ze gebruikt ook keramiek, hout en staal.

Juul verwondert zich over de oneindige variaties in de natuur en werkt vanuit haar eigen voorraadkamer van bijzondere dingen. Die komt zij tegen als fervent buitensporter. Ze creëert herinneringen met elementen die verwijzen naar een groter landschap.

 

oj_14_profiel_foto_Juul_Rameau

Natuurlijke vormen vindt ze puur, en ze speelt met ritmes en structuren in verschillende materialen tot ze haar eigen vorm heeft gevonden. Details, kleuren en compositie moeten kloppen.

Kunst en ontwerp gaan bij Juul hand in hand. Vanuit haar visie en verwondering wil Juul ook haar omgeving en die van anderen verrijken. Op zoek naar de ziel in binnen- en buiten ruimtes probeert ze deze in haar werk te versterken. Bijvoorbeeld door het toevoegen van toegepaste kunst in interieurontwerp, met lampen, hekwerken of akoestische wandpanelen.

Juul studeerde aan de kunstacademie in Utrecht (HKU). In 2005 studeerde zij af in de richting autonome kunst met een serie grote etsen genaamd Naturalia, organische structuren in natuurlijke tinten. De serie is het resultaat van een onderzoek naar de geschiedenis van het verzamelen. Vanuit wereldse verkenningen in de 16e eeuw ontstonden natuurhistorische verzamelingen. Deze werden Kunst- of Wunderkammers genoemd. Objecten werden verzameld vanuit nieuwsgierigheid en fascinatie voor de wereld.

Sinds haar afstuderen werkt Juul gestaag aan haar kunstenaarschap en exposeerde ze bij meerdere galeries, waaronder galerie Clement in Amsterdam. Ook organiseert zij zo nu en dan zelf exposities en werkt ze als freelance projectmanager voor ontwerpbureaus en andere opdrachtgevers.

 

 

“Juul is uitermate vaardig in het omzetten van ideeën naar een product wat af is. Van idee vorming tot beeld. Zij bepaald wat en wie ervoor nodig is/zijn en werkt gestructureerd naar een eindresultaat toe!”